16 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΛΙΑΔΑ Α-4: Η ικεσία της Θέτιδας, Σκηνές από τον Όλυμπο




Οι μέρες περνούν, η Χρυσηίδα έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, ο πόλεμος συνεχίζεται,  αλλά ο Αχιλλέας μένει απομονωμένος στη σκηνή του.
Τη δωδέκατη μέρα μετά την παράκληση του ήρωα στη μητέρα του (21η μέρα της Ιλιάδας), η Θέτιδα ανεβαίνει  στον Όλυμπο και ικετεύει τον Δία να τιμήσει το γιο της, δίνοντας υπεροχή στους Τρώες.


Ο Δίας υπόσχεται στη Θέτιδα να ικανοποιήσει την παράκλησή της, αλλά κρυφά από την Ήρα, γιατί αυτή πάντα τον κατηγορέι ότι παίρνει το μέρος των Τρώων.
Η συνάντησή του  με τη Θέτιδα όμως, δεν περνά απαρατήρητη από την Ήρα, η οποία υποψιάζεται τι έχει συμβεί και ζητά επίμονα εξηγήσεις από το σύζυγό της. Ο Δίας εξοργίζεται και με απειλές αναγκάζει τη θεά να σωπάσει λυπημένη.
Κοντά στην Ήρα σπεύδει ο Ήφαιστος, ο οποίος παρηγορεί τη μητέρα του και επαναφέρει την ευχάριστη ατμόσφαιρα στην κατοικία των θεών. Η υπόλοιπη ημέρα περνά στον Όλυμπο ανέμελα, με φαγοπότι και μουσική, μέχρι που ο ήλιος δύει και καθένας πάει στο δώμα του να αναπαυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ"

Υπερβολικές, ανέφικτες, μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις ή δωροδοκίες. Ο λαγός παλιότερα ήταν μέσο δωροδοκίας - ως δυσεύρετος- γιατί μόνον...